AGENDA 

En WAT JE VERDER KUNT DOEN

LEDEN VAN SLOW FOOD ACHTERHOEK EN LIEMERS KUNNEN HIERONDER HUN ACTIVITEIT KWIJT. NEEM HIERVOOR CONTACT MET ONS OP.

HERFST 2021

Donderdag 28 oktober 

Achterhoek Food Markt

17.30 - 20.30 uur

DRU Industriepark, Hutteweg 24 Ulft


Platform Achterhoek Food organiseert op 28 oktober tussen 17.30 uur tot 20.30 uur de Achterhoek Food Markt, een smaakwerkplaats met demo's van ondernemers en leerlingen, actief in de Smaakacademie Achterhoek. Deze markt is open voor publiek. Kom horen, zien, proeven, ruiken en veural praoten!


Zaterdag 11 december 

Internationale viering Terra Madre 2021 en uitreiking eerste Gouden Slak 

Groentekwekerij Smits, De Heurne


Slow Food Achterhoek organiseert voor leden en overige belangstellenden een feestelijke middagbijeenkomst waarin we aansprekende voorbeelden van vernieuwing in het Achterhoekse Slow Food belichten en daarbij de eerder gemaakte Nocino (walnotenlikeur) kunnen proeven. 

VOORJAAR 2022

Vanaf het voorjaar organiseert Slow Food Achterhoek de Achterhoekse graandagen. Het jaar programma hiervoor wordt in samenwerking met Slow Food-leden tot stand gebracht. Wil je meedenken over het programma, zelf een activiteit organiseren? Laat het ons weten! 

ZOMER 2022

Agenda volgt in 2022

HERFST 2022

Agenda volgt in 2022

WINTER 2022

Agenda volgt in 2022

EROP UIT

KARAKTERISTIEKE WIJNROUTES


ACHTERHOEK TOERISME heeft een aantal prachtige, nieuwe fietsroutes samengesteld die u langs Achterhoekse wijngaarden voeren. Een groot aantal van hen doet ook mee aan de Week van de Achterhoekse wijnen. Bij de VVV's kunt u de nieuwste routes ophalen. 

ALLE TIPS OP EEN RIJ


Fietsen, wandelen, proeven, overnachten: in deze brochure van Achterhoek Toerisme vindt u alle tips, routes en arrangementen op een rij die u laten kennismaken met de Achterhoek als aantrekkelijke wijnregio.

THUIS: LEESVOER

DE ARK VAN DE SMAAK


In dit boek lees je de geschiedenis en verhalen van honderd oude, Nederlandse voedselsoorten, rassen en gewassen die horen bij ons landschappelijk en cultureel erfgoed. Het prachtig geïllustreerde boek, waarin ook Gelderse producten zijn opgenomen, kost 29,99 euro. Te bestellen via slowfood.nl/webshop/

SMAAKBOEKEN


Slow Food lid Maurits Steverink, de drijvende kracht achter de Smaakacademie Achterhoek, heeft samen met schrijver Michel Bussink twee boeken uitgebracht over eco-gastronomie in de Achterhoek en Liemers. De informatieve boeken, getiteld Alles van het Dier en Alles van de Grond, zijn geïnspireerd op het gedachtegoed van de Slow Food beweging. Het voorwoord is geschreven door de oprichter van Slow Food, Carlo Petrini. De boeken zijn bijna uitverkocht. Per stuk kost het boek 24,94 euro, samen kosten ze 49,90 euro exclusief verzendkosten. Speciaal voor leden van Slow Food geldt een korting. Wie beide boeken aanschaft, betaalt 37,50 euro. Dat is exclusief verzendkosten. Afhalen is gratis én leuker! Meer info op truefood.nl