AGENDA 

ACHTERHOEKSE GRAANDAGEN 2022

LEDEN VAN SLOW FOOD ACHTERHOEK EN LIEMERS KUNNEN HIERONDER HUN ACTIVITEIT KWIJT. NEEM HIERVOOR CONTACT MET ONS OP.

ZOMER2022

Dinsdag 28 juni

Achterhoek Kookt

DRU Industriepark, Hutteweg 24 Ulft


Iedereen die van koken en horeca houdt is van harte welkom op dit evenement. Van thuiskok tot aankomend horecaprofessional van gastvrouw tot sommelier. Met hart vooral het moois uit de Achterhoek en de Liemers. Er zijn wedstrijden, masterclasses en workshops voor alle niveaus: van hobbykok tot superprofs. Er is ruim aandacht voor de verrassende mogelijkheden van graan. Denk aan risotte van gefermenteerde gerst, miso van tarwe, of aan tempeh. Meer info vind je op www.achterhoekkookt.nl

 


Maandag 24 oktober

Achterhoekse graandagen: de volgende stap

12.00 uur - 17.00 uur

DRU Industriepark, Hutteweg 24 Ulft


Slow Food Achterhoek organiseert voor leden en overige belangstellenden een informatieve middagbijeenkomst voor alle professionals en overige geinteresseerden die volgende stappen willen zetten in graanteelt en-verwerking. Met thematafels en speeddating is volop ruimte om kennis en contacten uit te breiden, en plannen om te zetten in actie. Wie hieraan wil bijdragen wordt van harte uitgenodigd zich te melden bij friederike.kleijn@gmail.com.


 

WINTER 2022

December, datum nog onbekend

Uitreiking goudenslak 2022


Onze agenda voor de winter is nog niet bekend. Wel zullen we - na de eerste succesvolle uitreiking van de gouden slak in 2021 graag weer een slakje uitreiken aan het meest aansprekende inititiatief op voedselgebied in de Achterhoek in 2022.

EROP UIT

KARAKTERISTIEKE WIJNROUTES


ACHTERHOEK TOERISME heeft een aantal prachtige, nieuwe fietsroutes samengesteld die u langs Achterhoekse wijngaarden voeren. Een groot aantal van hen doet ook mee aan de Week van de Achterhoekse wijnen. Bij de VVV's kunt u de nieuwste routes ophalen. 

ALLE TIPS OP EEN RIJ


Fietsen, wandelen, proeven, overnachten: in deze brochure van Achterhoek Toerisme vindt u alle tips, routes en arrangementen op een rij die u laten kennismaken met de Achterhoek als aantrekkelijke wijnregio.

THUIS: LEESVOER

DE ARK VAN DE SMAAK


In dit boek lees je de geschiedenis en verhalen van honderd oude, Nederlandse voedselsoorten, rassen en gewassen die horen bij ons landschappelijk en cultureel erfgoed. Het prachtig geïllustreerde boek, waarin ook Gelderse producten zijn opgenomen, kost 29,99 euro. Te bestellen via slowfood.nl/webshop/

SMAAKBOEKEN


Slow Food lid Maurits Steverink, de drijvende kracht achter de Smaakacademie Achterhoek, heeft samen met schrijver Michel Bussink twee boeken uitgebracht over eco-gastronomie in de Achterhoek en Liemers. De informatieve boeken, getiteld Alles van het Dier en Alles van de Grond, zijn geïnspireerd op het gedachtegoed van de Slow Food beweging. Het voorwoord is geschreven door de oprichter van Slow Food, Carlo Petrini. De boeken zijn bijna uitverkocht. Per stuk kost het boek 24,94 euro, samen kosten ze 49,90 euro exclusief verzendkosten. Speciaal voor leden van Slow Food geldt een korting. Wie beide boeken aanschaft, betaalt 37,50 euro. Dat is exclusief verzendkosten. Afhalen is gratis én leuker! Meer info op truefood.nl