AGENDA 

LEDEN VAN SLOW FOOD ACHTERHOEK EN LIEMERS KUNNEN HIERONDER HUN ACTIVITEIT KWIJT. NEEM HIERVOOR CONTACT MET ONS OP.

JANUARI 2023

Maandag 20 januari 

Kennismaking professionals Slow Food Achterhoek 

19.30 uur - 22.00 uur

Hotel Villa Ruimzicht Doetinchem

 

Inloop vanaf 19.00 uur met koffie. Presentatie Slow Food Achterhoek, kennismaken met nieuwe professionals, uitwisselen en inventariseren hoe we samen aan de slag willen in 2023. 


Een verslag van de (besloten) bijeenkomst wordt verspreid onder alle professionals die zich willen aansluiten of reeds aangesloten zijn. 


Maandag 20 februari

Inspiratiebijeenkomst Bonen 

Het Keunenhuis, Wooldseweg 127, Winterswijk

14.00 uur - 16.30 uur


Na succesvolle thema's zoals kaas, wijn en granen, staat dit jaar de boon op ons programma. Door extra aandacht te besteden aan de teelt, verwerking en toepassingen in horeca en thuis, willen we bijdragen aan meer biodiversiteit in het landschap en meer plantaardige menu's, thuis of in het restaurant. 


Wil je als lid van Slow Food, of als belangstellende professional of als slow foodie bijdragen aan dit thema? Samen ideeën bedenken én uitvoeren? Wees dan welkom op deze (gratis) inspiratiebijeenkomst.


Aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via een mailtje naar achterhoek@slowfood.nl


APRIL/MEI 2023

Datum nog onbekend

Algemene ledenvergadering 

Locatie en tijdstip nog onbekend


Onze jaarlijkse algemene ledenvergadering kent niet alleen de vaste agendapunten zoals het goedkeuren van jaarstukken en dergelijke, maar is vooral ook een uitgelezen moment om elkaar te ontmoeten en te netwerken. We presenteren er ons jaarplan en kunnen na groen licht van onze leden door. Onze jaarvergaderingen zijn altijd kleine feestjes. Mis 'em niet! (Foto: jaarvergadering 2022 bij De Stadsboerin Doetinchem)


Geef je op via achterhoek@slowfood.nl 

EROP UIT

KARAKTERISTIEKE WIJNROUTES


ACHTERHOEK TOERISME heeft een aantal prachtige, nieuwe fietsroutes samengesteld die u langs Achterhoekse wijngaarden voeren. Een groot aantal van hen doet ook mee aan de Week van de Achterhoekse wijnen. Bij de VVV's kunt u de nieuwste routes ophalen. 

ALLE TIPS OP EEN RIJ


Fietsen, wandelen, proeven, overnachten: in deze brochure van Achterhoek Toerisme vindt u alle tips, routes en arrangementen op een rij die u laten kennismaken met de Achterhoek als aantrekkelijke wijnregio.

THUIS: LEESVOER

DE ARK VAN DE SMAAK


In dit boek lees je de geschiedenis en verhalen van honderd oude, Nederlandse voedselsoorten, rassen en gewassen die horen bij ons landschappelijk en cultureel erfgoed. Het prachtig geïllustreerde boek, waarin ook Gelderse producten zijn opgenomen, kost 29,99 euro. Te bestellen via slowfood.nl/webshop/

SMAAKBOEKEN


Slow Food lid Maurits Steverink, de drijvende kracht achter de Smaakacademie Achterhoek, heeft samen met schrijver Michel Bussink twee boeken uitgebracht over eco-gastronomie in de Achterhoek en Liemers. De informatieve boeken, getiteld Alles van het Dier en Alles van de Grond, zijn geïnspireerd op het gedachtegoed van de Slow Food beweging. Het voorwoord is geschreven door de oprichter van Slow Food, Carlo Petrini. De boeken zijn bijna uitverkocht. Per stuk kost het boek 24,94 euro, samen kosten ze 49,90 euro exclusief verzendkosten. Speciaal voor leden van Slow Food geldt een korting. Wie beide boeken aanschaft, betaalt 37,50 euro. Dat is exclusief verzendkosten. Afhalen is gratis én leuker! Meer info op truefood.nl